Retket lapsille

Metsäretki Niivermäessä, kummitusretki , kalastusretki

KymiSun tarjoaa mieleenpainuvia luontoelämyksiä koko perheelle

Oiva tapa viettää aikaa yhdessä lapsesi / lapsenlapsesi kanssa

Kalastusretki

Yhdessä kalaa narraamaan!

Kokoonnumme KymiSunin Jokituville Kouvolan Kylälle. Opas antaa ohjeet veneessä olemiseen  ja kertoo lyhyesti retken sisällön. Kaikille annetaan turvaliivit päälle, jonka jälkeen siirrytään laiturille ja veneeseen.  Veneretki  Kymijoella alkaa ja lähdemme narraamaan kaloja pohja-ongella. Saattaa olla, että ahven, kuha tai vaikkapa iso hauki tarttuu onkeen. Koemme jännittäviä hetkiä. Kalastusopas antaa hyviä vinkkejä kalastamiseen ja opastaa kalan käsittelyssä. Retken päätteeksi on myös mahdollisuus ostaa välineet itselleen, kun etukäteen sen ilmoittaa.

Teemme matkaa turvallisella puisella koskiveneellä. Koskia emme tällä retkellä kuitenkaan laske. Kalastusopas  sen sijaan ohjaa veneen muutamalle tunnetulle kalapaikalle, missä  koetamme kalaonnea.

Rantaudumme Värälänkosken pieneen saareen nuotiolle. Sytytämme nuotion, paistamme makkaraa, syömme voileipää, juomme mehua ja  keitämme nuotiolla kahvit.

Retken aikana opas antaa hyviä vinkkejä kalastamiseen ja opastaa kalan käsittelyssä. Hyvät ohjeet mukana, voi sitten lähteä toisenkin kerran vaikka koko perheen kanssa ongelle.

Kokoonnumme Kouvolan kylällä KymiSunin Jokituville.

 

Kummitusretki

Näetköhän kummituksen?

Kokoonnumme Kouvolan kylälle KymiSunin Jokituville.  Tervehdimme toisiamme, jonka jälkeen kipparimme Reino antaa ohjeet veneessä käyttäytymiseen. Sitten puetaan pelastusliivit päälle  ja siirrytään laiturille ja veneeseen.

Matkaamme jännityksellä pitkin jokea ja Reinolla on useampi kummitusjuttu kerrottavana.

Joen rannalla on myös punainen vanha kummitustalo, jonka ohi kuljemme veneellä. Sinne ei kaiketi uskalleta mennä, kun ei tiedä vaikka kummitus olisi kotona.

Kymijoki on 7000 vuotta vanha ja näin ollen joella on ehtinyt tapahtua kaikenlaista vuosien saatossa. Meidän tehtävä on nyt etsiä jälkiä kummituksista. Reino kertoo myös hiisien asuinpaikoista ja muinaisista uskomuksista. Tiesitkö muuten, että Korian varuskunta-alueella on ollut tie, jonka nimi oli Kummitustie, jopa ihan lähellä rantaa.

Retkellä kannattaa olla siis koko ajan valppaana, sillä ei tiedä missä kohtaa se kummitus saattaa vilahtaa.

Kun palaamme takaisin. Jokituvilla on tarjolla mehua ja kummituskakkua. Myös makkaranpaisto-mahdollisuus.

 

Metsäretki Niivermäessä

Luontoretki eläinhahmojen opastamana

Metsäretkelle lähdetään Niivermäen luontopolun parkkipaikalta aivan ostoskeskus Veturin naapurista.

Eläinhahmot lähtevät sinun ja lapsesi kanssa  metsään ja johdattavat teidät luonnon saloihin, kertovat  maahisista ja muista metsän otuksista. Pidetään silmät koko ajan auki ja kurkistetaan puiden ja kivien taa. Sieltä saattaa löytyä kaikenlaista jännää.  Vuodenajasta riippuen metsä tarjoaa monenlaista ihmeteltävää. Yhdessä myös mietitään sitä, miten jokainen voi vaikuttaa metsän eläinten hyvinvointiin ja pitää huolta luonnosta.

Eläinoppaiden asiantuntemus luonnosta tarjoaa lapselle mieleenpainuvan elämyksen.  Hieno tilaisuus vanhemmalle/isovanhemmalle/kummille viettää aikaa lapsen kanssa ja nauttia luonnosta vaikka kauppareissun yhteydessä..

Retkien soveltuvuus

Retkelle on tarkoitus tulla yhdessä lapsen kanssa. Retkillä olevat tehtävät ja tarinat soveltuvat yli 4-vuotiaille lapsille.

Seuraavat retkipäivät

  • Kummitusretki
  • Metsäretki Niivermäessä
  • Kalastusretki

Retkilippu & lisätietoa

Retkien tarkemmat kuvaukset ja liput löydät verkkokaupastamme.