Veneretket Kymijoella

Kymijoki kutsuu – tunnetko yli 7000 vuotta vanhan virran?

Kumpi oli ensin - muna vai kana? Tätä voidaan kysyä myös Kymijoesta, joka halkoo Kymenlaakson maakuntaa.  Kun Kymijoen syntymän voidaan katsoa tapahtuneen rapiat 6000 vuotta sitten, Kymenlaakson maakunta perustettiin vasta 1949. Vastaus on siis yksiselitteinen - ilman Kymijokea Kymenlaakso olisi jäänyt perustamatta.

Kymijoen historia on siis vahvasti osa koko seudun ja maakunnan historiaa. Kymijoki on toiminut rajajokena kolmen valtakunnan välillä - Suomen, Ruotsin ja Venäjän.

KymiSun vie asiakkaansa suositulle, opastetulle retkelle puisella, tervantuoksuisella jokiveneellä. Halki alueen kauniiden maisemien ja mielenkiintoisen kulttuuri- ja sotahistorian, missä kerran itä ja länsi kohtasivat.

Retkillä tutustumme historian saatossa muovautuneisiin luonnonrikkauksiin. Ihailemme ainutlaatuista teollista perinnemaisemaa. Nautimme lähes 7000 vanhan joen kauneudesta eri vuodenaikoina. Nokipannukahvit tai herkullinen ateria luonnossa kruunaavat elämyksen.

Retket soveltuvat muun muassa syntymäpäiviin, ystävien tapaamisiin, sukukokoontumisiin yms.

Soveltuu kokousten oheisohjelmaksi, koulutukseen sekä erinomaisesti TYKY-, TYHY- ja virkistyspäivien viettoon. Retkiin on suunniteltu myös erilaista oheisohjelmaa.

Lue lisää Kymijoesta.

 


carousel1