Kymijoki alueena

Tunnetko yli 7000 vuotta vanhan virran?

Kymijoen historia on vahvasti osa koko seudun ja maakunnan historiaa. Kun Kymijoen syntymän voidaan katsoa tapahtuneen rapiat 6000 vuotta sitten, se on iältään vanhempi kuin Egyptin pyramidit. Kymenlaakson maakunta perustettiin vasta 1949, joten ilman Kymijokea Kymenlaakso olisi jäänyt kenties perustamatta. Kymijoki on toiminut rajajokena kolmen valtakunnan välillä - Suomen, Ruotsin ja Venäjän. Alueella on siis rikas kulttuurien kirjo.

KymiSun on kuljettanut asiakkaitaan tällä historiallisella joella jo yli 20 vuotta. Asiakkaiden suosikkeja ovat olleet opastetut retket halki alueen kauniiden maisemien ja mielenkiintoisen kulttuuri- ja sotahistorian, missä kerran itä ja länsi kohtasivat.

Retkillä tutustumme historian saatossa muovautuneisiin luonnonrikkauksiin. Ihailemme ainutlaatuista teollista perinnemaisemaa. Nautimme joen kauneudesta eri vuodenaikoina. Nokipannukahvit tai herkullinen ateria luonnossa kruunaavat elämyksen. Retket soveltuvat muun muassa kokousten oheisohjelmaksi, syntymäpäiviin, ystävien tapaamisiin tai sukukokoontumisiin. Retkiin on mahdollisuus liittää myös erilaista oheisohjelmaa.