KymiSunin tarina

Joen emäntä

Riitta

Joen emäntä Riitta luotsaa vieraita sydämellä ja rakkaudella. Hän kertoo synnyinkodin maisemasta tarinoita, muistoja siitä, mistä hän on tullut ja mikä hänestä on tullut. Kokemuksiaan alueesta jakaa myös asiantunteva jokiopas. Tarinat soljuvat jja herättävät jokivarren historian henkiin. Jokituvat rakentuivat kotipesäksi. Vanhaa kunnioittaen.


Otteita vieraskirjastamme:

"Iltapäivä oli monelle unohtumaton kokemus. Ajelu joelle, historia, tarjoilut, tunnelma, Riitan runot. Iso kiitos."

"The first time that I met Riitta, I was reminded of my grandmother. The same warmth, the same energy, the same kindness. Certainly a fun experience, one that last for a lifetime."


Vastuullisuus

KymiSun harjoittaa toiminnassaan kestävää luontomatkailua ja tarjoaa asiakkailleen hienoja elämyksiä luonto- ja kulttuuriarvoa vaarantamatta. Luonnossa liikuttaessa otetaan huomioon ekologisen, sosiaalisen, kulttuurisen ja taloudellisen kestävyyden näkökulmat.

Ekologinen kestävyys tarkoittaa meillä luonnonvarojen kunnioittamista. Sosiaalinen, taloudellinen ja kulttuurinen kestävyys tarkoittaa paikallisten asukkaiden hyvinvoinnin kunnioittamista ja matkailijoiden elämysten varmistamista.

Yrityksessä haluamme toiminnallamme edistää luonnonsuojelua ja ihmisten hyvinvointia ja mm. Repoveden kansallispuistossa toimia mallikelpoisena Metsähallituksen sopimusyrittäjänä Metsähallituksen laatiman "Kestävän luontomatkailun periaatteet" sääntöjen mukaan.

IMG_8778.jpg

Samoin Verlassa, jossa KymiSun toimii sopimusyrittäjänä Verlan tehdasmuseo (UNESCO- maailmanperintökohde) ja sen ympäröimä kulttuurimiljöö, kivikautiset kohteet, paikallisväestö, sekä retkillä käytetty luonto huomioidaan toiminnassa kunnioittavasti.

Kymijokiretkillä otetaan luonto- ja kulttuuriarvot selkeästi huomioon ja toimitaan hyvien toimintaperiaatteiden mukaan. Kestävän luontomatkailun periaatteella toimitaan myös muilla mahdollisilla reiteillä esim. Hiidensaaressa ja Hiidenvuorella sekä Anjalan kartanomiljöössä.

Kahvi- ja ruokatarjoilussa käytetään keraamisia ja peltisiä astioita ja muita luontoon istuvia materiaaleja (tuohi, puu...). Tarjoiluun tarvittavat tavarat ja ruoka tuodaan paikalle aina autolla/veneellä tai Kymijoella autolla/maitokärryillä.

Nuotiolla käytetään polttopuita (esim. Repovedellä puukatoksissa käytettävissä olevat) säästeliäästi tai omat puut säkissä tuoden. Kahvinporot ja biojätteet viedään kompostoituvaan vessaan, palavat poltetaan ja kaikki muut roskat viedään pois mukana. Näin levähdyspaikat ja kuljetut polut jäävät siistinä seuraavia kävijöitä varten. Myös asiakkaat ohjeistetaan luontoa kunnioittavaan ja luontoa säästävään liikkumiseen ja vastuun kantamiseen.

KymiSun on myös toteuttanut sosiaalista vastuuta tarjoamalla opiskelijoille useampana vuonna harjoittelupaikan, myös ulkomaalaisille opiskelijoille.

Luontoelämyksiä sydämellä vuodesta 1998

Alussa Riitalla oli visio. Visio yrityksestä, joka kuljettaa ihmisiä historiallisella Kymijoella, Repoveden kansallispuistossa ja Verlassa UNESCO maailmanperintökohteessa ja kertoo alueen kulttuurihistoriallisesti rikkaasta menneisyydestä ja tästä päivästä.

Syntyi KymiSun – perustettu lämmöllä sekä kunnioituksesta ja rakkaudesta kotiseutuun. Höystettynä maailmalta kerätystä kokemuksesta ja tiedosta.

Vuodesta 1998 tämä visio on kuljettanut sekä kotimaisia että ulkomaisia asiakkaita lastuina laineilla, KymiSunin tervantuoksuisissa jokiveneissä. Kokemuksiin, elämyksiin, herkkuhetkiin. Yhdessäoloon ja hyvään mieleen.

Tukipilareitamme ovat aina olleet luonto-kulttuuri-historia-ihminen. Ihmislähtöisiä, iloisia ja lämpöisiä retkiä Kouvolassa Kymijoen vehmaissa maisemassa, Repoveden uljaassa erämaassa, sekä Verlan UNESCOn maailmanperintökohteessa. Emme saa myöskään unohtaa 150 vuotta vanhaa paperiteollisuuden historiaa alueellamme.

Kouvolan seutu ja koko kymenlaakso on täynnä mielenkiintoisia kohteita. KymiSunin matkassa pääsette elämysretkelle hyvien ja laadukkaiden palveluiden äärelle. Mukana useita Kymisunin yhteistyökumppaneita.

Vuosien kuluessa yhteistyöllä ja uusien retkipakettien myötä toiminta on laajentunut ja KymiSunin toiminnan arvopilarit ovat käyneet ihmiselle entistä tärkeimmiksi.

LUONTO - KULTTUURI - IHMINEN - HISTORIA

Rakas jokimaisema

Tule kanssamme retkelle Kouvolan elävään historiaan. Sukella Kymijoen kulttuurihistorialliseen menneisyyteen, joka näkyy vielä tänä päivänä aitona maalaismaisemana.

Lähde mukaamme retkelle tulevana kesänä. Ehkäpä saamme vieraaksi kuninkaallisia kertomaan tarinoita joen menneisyydestä.