"Ylitä silta historiasta tähän päivään. Kulje käsi kädessä menneisyyden kanssa.
 Löydä itsesi tasapainossa kiireen keskellä.
 Sinisen joen partaalla.
Vihreän metsän keskellä." -Ote KymiSunin filosofiasta-Kymijoki soljuu tyynenä ja vakaana. Se kuljettaa mukanaan vuosisatojen historiaa, joka odottaa kertomista. Vesi kimmeltää auringossa, linnut ahkeroivat pesänrakennuspuuhissaan ja vesilinnut uiskentelevat rantakaislikossa. Kesä on tullut voimalla.

On aika yhteisten hetkien

On aika tavata ystäviä, aika nauttia, aika kerätä energiaa rankan talven jälkeen. KymiSunin Jokituvilla, paikallisten perinnetaitajien valistamissa harmaankauniissa ja auringon kultaamissa tuvissa.jokituvat.jpg

Kymijoen rantamaisemessa Kouvolan Alakylässä on hyvä aloittaa päivä. Aamupiknikillä työyhteisön kanssa, rakentaa päivän tai viikon ohjelma raikkaassa ulkoilmassa. Imeä itseensä sinisen joen voimaa ja energiaa, katsella ikiaikaista mäntyä vastarannalla. Antaa omien ajatusten vaeltaa omaan sielunmaisemaan. Tupien vaikutuspiirissä saa aivan uudelaisia ajatuksia ja ideoita.Sadekaan ei haittaa Jokitupien rauhaa. Sisältä voit kurkistaa matalan satavuotiaan oven rakosesta ja kuunnella sateen ropinaa pärekatilla. Hengitä raikasta viljapellon tuoksua. Herkuttele lohileivillä ja nokipannukahvilla. Ajatukset kirkastuvat ja mieli virkistyy.

Nokipannukuva

Kutsu ystävät rentoutumaan ja rahoittumaan. Valloita varpaiden valtakunta. Kerää mieleiset kukat kotipihalta tai Jokitupien ympäristöstä. Upota varpaasi tuoksuvaan kukkavatiin ja nauti. Anna kukkien värien ja sielun imeytyä itseesi, ja kerää niiden tuomaa energiaa päivään.

Tule ystävien kanssa rentoutuaan jang tsen parissa, venyttele itsesi virkeäksi. Kuuntele toisenlaisia tarinoita joelta ja joen historiasta.  • Mitä kaikkea voitkaan toteuttaa KymiSunin Jokituvilla, vain kivenheiton päässä Kouvolan keskustasta.
  • Vietä ikimuistoisat juhlat Jokituvilla, Joen emännä Riitan herkkujen äärellä.
  • Yhteislauluhetkiä joen taikapiirissä.
  • Jokihartaus luonnon edessä hiljentyen.
  • Pieni jokiristeily tervantuoksuisella veneellä.
  • Kävelyretki kauniissa maalaismaisemassa 1810- luvun maantietä pitkin, vanhalle Kymijoen ylityspaikalle.Vain mielikuvitus on rajana kaikelle sille, mitä KymiSun voi tarjota Jokitupien ympäristössä. Jokituvat - sisarukset - kököttävät jokitörmällä. Terassin kaidepuuhun nojatessa voi katsella hiljalleen virtaavaa Kymijokea ja miettiä, mitä kaikkea historiaa se mukanaan kuljettaa, rajajokena lähes 70 v.

”Päreen päällä minä sinulle tarjoilen elämyksiä ja kokemuksia kasvusta ja kehityksestä, elämästä itsestään, luonnosta. Siitä, mistä tulemme ja siitä missä olemme.

Teksti Ulla Maria Hoikkala Kuvat KymiSunin arkistot

pareet.jpg

Julkaistu: 3.6.2021